Godišnje nagrade i priznanja za 2021. godinu Podružnice lekara Zrenjanin DLV-SLD

Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva svake godine dodeljuje godišnje nagrade i priznanja za prethodnu godinu članovima koji su dali doprinos profesiji i Društvu. Kandidate predlažu Podružnice, odnosno njihova predsedništva.

 Godišnje nagrade se dodeljuju svega četiri za celu Vojvodinu i to su: nagrada za životno delo, nagrada za naučno istraživački rad, nagrada za doprinos narodnom zdravlju i nagrada za dugogodišnji rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Takođe, dodeljuje se po jedna nagrada najuspešnijem studentu medicine i stomatologije,kao i povelja najuspešnijoj Podružnici u protekloj godini. Posebno priznanje – spomenica dodeljuje se posthumno članovima porodica, izuzetno istaknutim članovima Društva lekara Vojvodine.

Priznanja su zahvalnica, diploma,plaketa i povelja i dodeljuju se prema posebnom Pravilniku o dodeli priznanja.

Pandemija izazvana Covid 19 virusom učinila je da 2021. godinu, kao i 2020. godinu obeleži rad u vanrednim okolnostima.  Uprkos izazovima pred kojima smo se našli predsedništvo Podružnice lekara Zrenjanin, koje broji 21-og člana,  je predano i marljivo radilo i tražilo zajednički mudra i adekvatna rešenja da se očuva kontinuirana medicinska edukacija, članstvo i kvalitet rada. Naša Podružnica je jedina van Novog Sada obezbedila svojim članovima edukaciju i putem online testova. Takođe, organizovana su i predavanja koja su održavana nakon prestanka ograničenja okupljanja u zatvorenom prostoru. Dva naša akreditovana predavanja su održana i u prostorijama  DLV u Novom Sadu.

 U okviru Podružnice lekara Zrenjanin radi i Aktiv stomatologa, koji je takođe, svoje aktivnosti uspešno uskladio sa izazovima situacije u kojoj smo se našli.

Ovakav trud i rad je prepoznat od strane DLV, te je Podružnica lekara Zrenjanin nagrađena poveljom za najuspešniju podružnicu u 2021. godini.

Podružnica lekara Zrenjanin je godinama vrlo aktivna i uspešna, što dokazuje i članstvo od skoro 500 doktora medicine, stomatologije i dipl. ph. med. biohemičara, a njeni članovi su godinama unazad  dobitnici nagrada i priznanja DLV.

Nagradu za doprinos narodnom zdravlju za 2021. godinu, dobila je dr Jovanka Koprivica, član naše Podružnice, spec. urgentne medicine zaposlena u SHMP Doma zdravlja u Zrenjaninu.

 Dr Koprivica je u svom dugogodišnjem radu kao specijalista urgentne medicine dala doprinos kontinuiranoj medicinskoj edukaciji kao učesnik, predavač, edukator i organizator brojnih predavanja i edukacija, u našoj Podružnici, ali i drugim udruženjima. Učesnik je u brojnim edukacijama kako kolega, tako i građanstva u pružanju prve pomoći, takođe, učestvovala je u pisanju udžbenika iz ove oblasti. Bila je dugogodišnji član predsedništva sekcije urgentne medicine SLD, član je Crvenog krsta i imenovana je za mentora lekarima na specijalizaciji urgentne medicine od strane Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Zahvalnice, diplome i plakete dobili su sledeći članovi predsedništva Podružnice:

      ZAHVALNICE:

1.         Dr Bojana Šašić, lekar na specijalizaciji socijalne medicine, sekretar Podružnice, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin

2.         Dr Jelena Banč, doktor medicine, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Zrenjanin

3.         Dr Bojana Mihajlović, lekar na specijalizaciji iz opšte medicine, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Zrenjanin

4.         Dr Radinka Madžar, lekar na specijalizaciji iz fizikalne medicine i rehabilitacije, Spec. bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“, Melenci

      DIPLOMA:

1.         Dr Dragana Popov, transfuziolog, Opšta bolnica „ Đorđe Joanović“ Zrenjanin

2.         Dr Srđan Radojević, radiolog, Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin

3.         Dr Jasmina Đorđev, internista-kardiolog, Opšta bolnica „ Đorđe Joanović“ Zrenjanin

4.         Dr Vesna Kokotović, doktor medicine, Dom zdravlja Sečanj

5.         Dr Aleksandar Lazić, spec. opšte medicine, SHMP Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Zrenjanin

   PLAKETA:

1.         Dr Mića Petrovački, radiolog, podpredsednik Podružnice, Opšta bolnica „ Đorđe Joanović“ Zrenjanin

2.         Dr Ivana Ujfeljan Ristić, onkolog,Opšta bolnica „ Đorđe Joanović“ Zrenjanin

3.         Dr Milica Dautović, pneumoftiziolog, Spec. bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ Zrenjanin

4.         Dr Tanja Neatnica, psihijatar, Dom zdravlja Novi Bečej

5.         Prim. dr Đorđe Damjan, neuropsihijatar,lekar u penziji

6.         Mr sci dr Zdravko Ždrale, internista, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Zrenjanin

7.         Dr Slavenka Petković Ćurić, internista-kardiolog, Spec. internistička ordinacija “Serafim”, Zrenjanin

8.         Dr Sanja Đurin, internista-kardiolog, Opšta bolnica „ Đorđe Joanović“ Zrenjanin

9.         Dr Radmila Notaroš, stomatolog, Privatna stomatološka ordinacija

Dr  stom.Verica Milićević, Prim. dr Vinka Repac i dr Ivana Kostić, takođe članovi Predsedništva, dale su svoj doprinos rukovođenju Podružnicom, a nagrađene su prethodnih godina za svoj rad. Nagrade i priznanja su nešto na čemu smo izuzetno ponosni, ali nas u isto vreme poziva i na odgovornost da nastavimo dalji kontinuirani trud i rad u negovanju vrednosti koje smo kao uduženje postavili u prethodnim godinama.

Permanent link to this article: https://podruznicazr.org/godisnje-nagrade-i-priznanja-za-2021-godinu-podruznice-lekara-zrenjanin-dlv-sld/