Dodela Nagrada Podružnice lekara Zrenjanin za 2019. i 2020. godinu.

Svake godine Podružnica lekara Zrenjanin dodeljuje priznanja i godišnje nagrade Društva lekara Vojvodine (DLV) za prethodnu godinu. Prošle godine zbog vanredne situacije nije bilo prilike  da se uruče nagrade za 2019. godinu, tako da sada predajemo nagrade kako za 2019. tako i za prošlu,  2020. godinu.

Za 2019.godinu, priznanja Društva lekara Vojvodine dobilo je 9 naših članova i to: 7 njih je dobilo zahvalnice, jedan lekar je dobio diplomu i jedan plaketu.

Godišnje nagrade se dodeljuju, po jedna za svaku kategoriju na nivou celog Društva lekara Vojvodine i nama je izuzetno drago što je dr Nikoleta Kovačev, pedijatar, član Podružnice lekara Zrenjanin dobila Godišnju nagradu za zaštitu narodnog zdravlja Društva lekara Vojvodine. Dr Nikoleta Kovačev se kao pedijatar bavila decom sa problemima u razvoju, lečila ih, zbrinjavala i edukovala multidisciplinarnim pristupom sa svojim timom, kako decu tako  i njihove roditelje.

Dodelili smo i spomenicu našoj poštovanoj koleginici Prim. dr Rosi Jelačić, nefrologu, koja nas je na žalost prerano napustila.

Za prošlu godinu, zbog specifične situacije sa Covid infekcijom nije bilo moguće održavati sastanke uživo. Kontinuirana medicinska edukacija se nastavila kroz online testove i online edukacije. Novonastala epidemiološka situacija je zahtevala i drugačiji pristup u profesionalnoj ali i administrativnoj organizaciji. Predsedništvo Podružnice lekara Zrenjanin je dalo predlog DLV-u da se ustanovi nova nagrada – “Zahvalnica za vanredne situacije”, u ovom slučaju za doprinos u borbi protiv Covid infekcije kako pojedincima, tako i ustanovama. Predlog je na sastanku Predsedništva DLV u Novom Sadu  usvojen, jer i druge Podružnice su se suočile sa istim pitanjem kao i mi, koga nagraditi i izdvojiti, odnosno kako nekog ne nagraditi kada su svi zdravstveni radnici i saradnici na svojim radnim mestima dali  svoj profesionalni i ljudski maksimum.

Zahvalnice za doprinos u borbi protiv Covid infekcije za 2020-u godinu  dodeljene su sledećim zdravstvenim ustanovama:

Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić”, Zavodu za javno zdravlje u Zrenjaninu, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Rusanda Melenci.

Takođe, Domovima zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, Žitištu, Sečanju, Srpskoj Crnji i Novom Bečeju.

Zahvalnice su dobili i: Služba hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, Respiratorni centar u Zrenjaninu, Odeljenje internog, radiologije i anestezije Opšte bolnice u Zrenjaninu.

Pojedinačne zahvalnice za doprinos u borbi protiv pandemije Covid dodeljene su sledećim lekarima: dr Radivoj Filipov (epidemiolog), dr Svetlana Popov, (epidemiolog), dr Dragan Tošić, (infektolog), dr Zlatko Papić (infektolog), dr Srđan Stevanović (infektolog), dr Milan Vranješ, (infektolog), mr sci dr Zoltan Lazar, (internista).

Spomenica je dodeljena poštovanoj dr Žanki Subić, (epidemiologu), koja je radeći u jeku epidemije obolela i na žalost  preminula od posledica Covid infekcije.

Permanent link to this article: https://podruznicazr.org/dodela-nagrada-podruznice-lekara-zrenjanin-za-2019-i-2020-godinu/